Verwarm de oven voor op 180 graden. Lekker met een gemengde salade.
Traditionele moussaka
Ingrediƫnten
Instructies
-
Bestrooi elk laagje met zout.
-
Leg een bord op de aubergine en zet er wat zwaars op.
-
Spoel de plakjes na 30 minuten onder de koude kraan af en dep ze droog met keukenpapier.
-
Verhit de olijfolie in een hapjespan.
-
Bak de snippers ui en knoflook tot ze glazig zijn.
-
Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul en bruin.
-
Roer de bloem erdoor en even later de tomatenstukjes, kruiden en peper en zout naar smaak.
-
Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten doorsudderen.
-
Verhit ondertussen een beetje olie in een grote koekenpan. Leg er een laagje aubergine in en bak de plakjes aan beide kanten goudbruin.
-
Schep ze uit de pan
-
Verhit nog wat olie en leg weer een laagje aubergine in de pan.
-
Bak op deze manier alle plakjes aubergine.
-
Schik de helft van de plakjes aubergine in een grote ovenschaal.
-
Schep de helft van het mengsel van gehakt en tomaat op de laag aubergine.
-
Leg de resterende plakjes aubergine erop.
-
Breng vervolgens weer een laag gehakt aan.
-
Klopt de eieren door de yoghurt.
-
Roer de feta en de Parmezaanse kaas erdoor.
-
Giet het mengsel op het gehakt en smeer het gelijkmatig uit.
-
Zet de schaal 35-40 minuten in de oven tot het bovenste laagje borrelt en goudbruin kleurt.
-