Verwarm de oven voor op 200 graden.
Moussaka
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de aubergine in plakjes.
-
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin 1/3 deel van de aubergine plakken in 5 minuten goudbruin (halverwege keren).
-
Laat de plakken op keukenpapier uitlekken.
-
Bak op zelfde wijze de rest.
-
Snipper de ui en bak deze zachtjes in boter gedurende 3 minuten.
-
Knijp de knoflook erboven uit.
-
Voeg het gehakt toe en bak dat in 5 minuten rul.
-
Roer er de tomatenpuree, wijn, bouillontablet en kaneel door.
-
Laat het met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken.
-
Breng het op smaak met zout en peper.
-
Klop in een kom de eieren, koffieroom, wat peterselie en oregano doorelkaar. Vet een wijde ovenschaal in en bedek de bodem met 1/3 van de aubergine plakken.
-
Giet de helft van het gehaktmengsel erop en giet er 1/3 van het eiermengsel over.
-
Verdeel er een laag aardappelschijfjes over.
-
Weer 1/3 van de aubergine plakken, rest van het gehaktmengsel, 1/3 van het eieremengsel en nog een laag aardappelschijfjes.
-
Dek dit vervolgens met rest van de plakken aubergine af en giet er de rest van het eiermengsel over heen. Strooi de kaas erover.
-
Bak de schotel in 45 minuten gaar en goudbruin. (Eventueel de laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.)
-