Verwarm de oven voor op 180 graden.
Griekse macaroni
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de pasta.
-
Fruit de ui en braad het gehakt rul in de olijfolie.
-
Snijd de tomaat in plakjes.
-
Voeg de plakjes tomaat, de peterselie en de andere kruiden toe.
-
Voeg de wijn toe en laat alles 10 minuten doorkoken.
-
Maak een roux van boter, bloem en melk. Smelt de boter. Voeg melk en bloem toe.
-
Laat de roux 3 minuten zacht doorkoken.
-
Breng de roux op smaak met peper, citroensap en zout.
-
Laat de roux iets afkoelen en voeg dan 2 eieren toe.
-
Roer 1 ei door het afgekoelde vleesmengsel.
-
Maak vervolgens laagjes in de ovenschaal van macaroni, vleesmengsel en roux. Eindig met de roux.
-
Strooi de kaas erover.
-
Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven.
-