Stamppot Witte Kool met Kerrie en Ananas: Een Exotische Twist aan Hollandse Traditie
pinit

Stamppot witte kool met kerrie en ananas

Stamppot is een oer-Hollands gerecht, maar wie zegt dat je niet een beetje exotisch mag gaan met de klassiekers? Onze Stamppot Witte Kool met Kerrie en Ananas brengt een vleugje tropische warmte naar het traditionele comfort food.

Het bereiden van deze stamppot is een reis van ontdekking. Het begint met het zachtjes koken van de aardappelen en witte kool tot ze heerlijk zacht zijn. De toevoeging van kerrie geeft een prachtige, gouden tint en een diep aromatische smaak aan de stamppot. Maar de echte ster van dit gerecht is de ananas, wiens zoetheid en zuurheid een spannende contrast geven aan de rijke, romige aardappelpuree en de pittige kerrie.

Bij elke hap, brengt de Stamppot Witte Kool met Kerrie en Ananas je een explosie van smaken – het aardse van de kool, het pittige van de kerrie, en het zoetzure van de ananas vormen een harmonieus geheel. Het is een gespreksonderwerp aan de eettafel, een gerecht dat het midden houdt tussen vertrouwd en avontuurlijk.

Dit gerecht is perfect voor die dagen waarop je iets nieuws wilt proberen, maar nog steeds verlangt naar het comfort van een goede, ouderwetse stamppot. Het is het beste van beide werelden, een smaakvolle brug tussen de traditionele Nederlandse keuken en exotische, tropische smaken.

De Stamppot Witte Kool met Kerrie en Ananas is meer dan alleen een maaltijd; het is een ervaring, een uitnodiging om buiten de gebruikelijke culinaire kaders te denken. Het serveert niet alleen een voedzame en vullende maaltijd, maar ook een leuk en spannend gesprek aan tafel over de prachtige manieren waarop verschillende keukens kunnen samenkomen en iets werkelijk unieks kunnen creƫren.

Stamppot witte kool met kerrie en ananas

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Giet ze af en stamp ze grof.
  2. Voeg zoveel melk en boter toe dat een smeuïge puree ontstaat en breng deze op smaak met zout en peper.
  3. Verhit 2 eetlepels boter, roer de kerrie erdoor en bak de kool hierin omscheppend 5 minuten.
  4. Snijd de ananasschijven in stukjes en schep die samen met de kool door de puree.
  5. Verwarm de nuggets of kibbeling en geef ze bij de stamppot.
  6. Serveer er eventueel kerriesaus bij.

Notes

Stamppot witte kool met kerrie en ananas
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud
[instagram-feed]