Extra nodig: pureestamper.
Hutspot met klapstuk
Ingrediƫnten
Instructies
-
Bestrooi het vlees met zout en peper.
-
Leg het vlees op het uimengsel en voeg net zoveel water toe totdat het vlees ca. 1 cm onder het water ligt.
-
Laat het vlees afgedekt op een laag vuur in ca. 21/2 uur gaar worden.
-
Schil de aardappels en was ze. Snijd de aardappels vervolgens in stukken.
-
Pel de knoflook.
-
Kook de aardappels met de wortel, knoflook, takje tijm, blaadje laurier en zout in ca. 20 minuten gaar.
-
Was en snijd de prei in dunne ringen.
-
Voeg de prei de laatste 5 minuten van de kooktijd van de aardappels toe.
-
Giet de aardappels af, verwijder de tijm en de laurier en pureer tot een stamppot.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd het vlees in plakken.
-
Smelt de roomboter samen met de rest van de mosterd en voeg 2 eetlepels stoofvocht van het vlees toe.
-
Serveer het vlees op de hutspot en schenk de mosterdboter erover.
-