Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vegetarische Griekse macaroni
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snij de wortel en paprika in stukjes.
-
Snij de courgette in plakjes en de prei ringen.
-
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijziging. Laat de macaroni vervolgens uitlekken.
-
Verhit de olie in de hapjespan en bak de wortel en paprika 5 minuten tot ze zachtjes zijn.
-
Voeg nu de prei en de courgette toe en bak nog eens 5 minuten.
-
Roer de tomaten, oregano, zout en peper erdoor.
-
Breng alles aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.
-
Roer de macaroni erdoor en doe alle over in een ovenvaste schaal.
-
Doe, voor de saus, de halvarine, melk en bloem in een steelpan en breng dit, al roerend, aan de kook, tot de saus glad en gebonden is.
-
Laat een minuut doorkoken. Neem de pan van de warmtebron en roer de kaas en yoghurt erdoor.
-
Laat de saus iets afkoelen en roer de eieren erdoor.
-
Schenk de saus over het pastagerecht, bestrooi het geheel met paneermeel en bak de schotel 45 minuten tot de bovenkant stevig, goudbruin en borrelend heet is.
-
Laat het gerecht 10 minuten rusten voor het serveren.
-