Verwarm de oven voor op 200 graden.
;
Vegetarische moussaka
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de gespoelde aubergines in schijven van 0,5 cm dik.
-
Bak ze aan in olijfolie.
-
Pel en snijd de ui en de knoflookteentjes fijn en fruit ze (in een aparte pan) aan in olijfolie.
-
Voeg de tomaten toe en laat het vijf minuten stoven.
-
Doe er de groentebouillon, de tijm, de salie en oregano bij.
-
Breng op smaak met peper en zout en laat alles nog vijf minuten stoven.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
-
Giet de tomatensaus af zodat de saus niet te waterig is.
-
Schik in een ingevette ovenschotel achtereenvolgens een laag aardappelschijfjes, aubergineschijven, de tomatensaus, de linzen en ten slotte nog wat aubergineschijven.
-
Plaats de schotel afgedekt met aluminiumfolie in de oven gedurende 30 minuten.
-
Meng ondertussen de yoghurt met de gemalen kaas en klop hierin het ei los.
-
Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en overgiet de schotel met het yoghurtmengsel.
-
Plaats nog 30 minuten in de hete oven.
-