Moussaka met lamsgehakt
Moussaka met lamsgehakt
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit 1 eetlepel olie en bak het gehakt rul.
-
Pers de knoflook erboven uit.
-
Voeg de tomatensaus, het chilipoeder en de oregano toe en laat de saus ± 5
-
minuten sudderen.
-
Snijd de aubergine in plakken en bak deze in de rest van de olie bruin.
-
Bestrooi ze met zout.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Vermeng de bloem met 1 eetlepel water en voeg dit al roerend aan de melk
-
toe.
-
Laat de saus ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
-
Roer er de kaas en naar smaak zout en peper door.
-
Vet een grote lage ovenschaal in.
-
Leg de aardappelschijfjes op de bodem en verdeel er het gehakt en de aubergine over.
-
Roer de eidooier door de saus en schenk deze over de aubergine.
-
Bak de moussaka in de oven in 15-20 minuten gaar.
-