Verwarm de oven voor op 220 graden.
Aubergines uit de oven
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schuif er een bakplaat met aluminiumfolie onder het rooster om het vocht op te vangen dat uit de aubergines druppelt. Het duurt ongeveer een half uur voordat ze gaar zijn.
-
Schil voor de saus de uien en knoflookteentjes in kleine stukjes.
-
Houd de bladpeterselie en selderij even onder de kraan. Vervolgens weer droogdeppen en fijnhakken.
-
Verwarm de olijfolie in de hapjespan en bak daarin de ui.
-
Als de ui zacht geworden is, kunnen de stukjes knoflook erbij.
-
Laat dit even aanbakken.
-
Voeg daarna de tomatenstukjes erbij.
-
Breng alles aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
-
Breng het wat op smaak met zout en peper en roer de peterselie, bladselderij en laurierblaadjes erdoor.
-
Laat de tomatensaus een kwartiertje pruttelen.
-
Haal de aubergines uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen. [De oven blijft aan.]
-
Snijd een stukje van beide uiteinden en snijd de aubergines daarna in de lengte doormidden.
-
Leg ze met de doorgesneden kant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Giet er wat olijfolie over.
-
Haal de laurierblaadjes uit de tomatensaus en schep de saus over de aubergines.
-
Bestrooi alles met Parmezaanse kaas.
-
Zet de ovenschaal in de oven en bak de aubergines tot de kaas gesmolten is en de saus lekker pruttelt.
-