Aubergines uit de oven

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Aubergines uit de oven

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Schuif er een bakplaat met aluminiumfolie onder het rooster om het vocht op te vangen dat uit de aubergines druppelt. Het duurt ongeveer een half uur voordat ze gaar zijn.

  2. Schil voor de saus de uien en knoflookteentjes in kleine stukjes.

  3. Houd de bladpeterselie en selderij even onder de kraan. Vervolgens weer droogdeppen en fijnhakken.

  4. Verwarm de olijfolie in de hapjespan en bak daarin de ui.

  5. Als de ui zacht geworden is, kunnen de stukjes knoflook erbij.

  6. Laat dit even aanbakken.

  7. Voeg daarna de tomatenstukjes erbij.

  8. Breng alles aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.

  9. Breng het wat op smaak met zout en peper en roer de peterselie, bladselderij en laurierblaadjes erdoor.

  10. Laat de tomatensaus een kwartiertje pruttelen.

  11. Haal de aubergines uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen. [De oven blijft aan.]

  12. Snijd een stukje van beide uiteinden en snijd de aubergines daarna in de lengte doormidden.

  13. Leg ze met de doorgesneden kant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Giet er wat olijfolie over.

  14. Haal de laurierblaadjes uit de tomatensaus en schep de saus over de aubergines.

  15. Bestrooi alles met Parmezaanse kaas.

  16. Zet de ovenschaal in de oven en bak de aubergines tot de kaas gesmolten is en de saus lekker pruttelt.

Notes

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Keywords: vegetarisch
Volg ons op Instagram!