Pittige aardappel-bloemkool taart
pinit Bekijk galerij 2 foto's

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zowel warm als afgekoeld lekker!

Pittige aardappel-bloemkool taart

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  1. Bak de uien glazig in de olijfolie.

  2. Pers de knoflook er bovenuit.

  3. Roer de tomatenstukjes, de stukjes peper, gember,  cayennepeper en zout erdoor.

  4. Als het gaat koken, kunnen de stukjes aardappel en eventueel een kopje water er bij 

  5. Leg een deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.

  6. Nu kunnen de bloemkoolroosjes en kurkuma erbij. Goed roeren. Proef na ongeveer 10 minuten of de groenten beetgaar zijn. 

  7. Evt. nog even op smaak maken met peper en zout.

  8. Ontdooi de diepvriesplakjes en leg die op elkaar. Strooi wat bloem onder en boven op de plak. Rol het bladerdeeg uit tot 1 grote plak.

  9. Beboter een lage taartvorm en leg het bladerdeeg erin.

  10. Prik wat gaatjes in de bodem om te voorkomen dat die tijdens het bakken omhoog komt.

  11. Schep de aardappelvulling in de taartvorm. Gebruik hiervoor een schuimspaan om te voorkomen dat er te veel vocht bij het mengsel zit.

  12. Klop de eieren los met de room. Voeg peper, zout, peterselie en bieslook toe en giet het mengsel dan over de taart

  13. Bak de taart in 20 minuten af.

Notes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zowel warm als afgekoeld lekker!
Volg ons op Instagram!