Verwarm de oven voor op 200 graden. Zowel warm als afgekoeld lekker!

Pittige aardappel-bloemkool taart
Ingrediënten
Instructies
-
Bak de uien glazig in de olijfolie.
-
Pers de knoflook er bovenuit.
-
Roer de tomatenstukjes, de stukjes peper, gember, cayennepeper en zout erdoor.
-
Als het gaat koken, kunnen de stukjes aardappel en eventueel een kopje water er bij
-
Leg een deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Nu kunnen de bloemkoolroosjes en kurkuma erbij. Goed roeren. Proef na ongeveer 10 minuten of de groenten beetgaar zijn.
-
Evt. nog even op smaak maken met peper en zout.
-
Ontdooi de diepvriesplakjes en leg die op elkaar. Strooi wat bloem onder en boven op de plak. Rol het bladerdeeg uit tot 1 grote plak.
-
Beboter een lage taartvorm en leg het bladerdeeg erin.
-
Prik wat gaatjes in de bodem om te voorkomen dat die tijdens het bakken omhoog komt.
-
Schep de aardappelvulling in de taartvorm. Gebruik hiervoor een schuimspaan om te voorkomen dat er te veel vocht bij het mengsel zit.
-
Klop de eieren los met de room. Voeg peper, zout, peterselie en bieslook toe en giet het mengsel dan over de taart
-
Bak de taart in 20 minuten af.