Lekker met groene salade en stokbrood.
Stoofschotel met tonijn en paprika
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit de olijfolie en fruit de ui in ongeveer 5 minuten.
-
Voeg knoflook en paprikablokjes toe en bak dit 2 minuten mee.
-
Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 minuten zachtjes bakken.
-
Schep de aardappelblokjes door het paprikamengsel.
-
Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen.
-
Draai het vuur lager en laat het geheel onafgedekt 15 minuten stoven, totdat de aardappel vrijwel gaar is.
-
Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper.
-
Snijd de tonijn in blokjes en leg het in de saus.
-
Deksel op de pan leggen en het gerecht nog 5 minuten zachtjes laten stoven (niet meer laten koken!), tot de vis gaar is.
-