Asperges met zalm
Asperges met zalm
Ingrediƫnten
Instructies
-
Zet het vuur daarna uit en laat de asperges minstens 10 minuten staan.
-
Breng 8 dl water aan de kook en los er het bouillontablet in op.
-
Leg de stukken zalm in het kokende vocht en houd het 5 minuten aan de kook.
-
Neem de pan dan van het vuur en neem het deksel van de pan.
-
Breng intussen in een pannetje 4 eetlepels van het pocheervocht van de
-
zalm aan de kook, roer er de slagroom en de vermout door en laat alles koken tot iets minder dan de helft van het vocht is overgebleven.
-
Roer de allesbinder erdoor en klop er één voor één de stukjes koude boter door. Voeg steeds een stukje boter toe als het vorige geheel door de saus is opgenomen.
-
Neem tijdens het kloppen van het laatste stukje de pan van het vuur en voeg het limoen- of citroensap en peper en zout toe.
-
Leg de stukken zalm op voorverwarmde borden, schik de asperges ernaast en
-
schep de botersaus erover.
-
Bestrooi de saus met wat bieslook en leg er als garnering de dille bij.
-