Salade met asperges, eendenlever en wijnvinaigrette
Salade met asperges, eendenlever en wijnvinaigrette
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de asperges, snijd de onderkantjes eraf, kook ze beetgaar en laat ze in het kookvocht afkoelen.
-
Klop de wijn, de wijnazijn, het sjalotje, de appel, de honing, de olijfolie en wat peper en zout in een keukenmachine of met een staafmixer op.
-
Voeg voor een betere binding eventueel nog wat olie toe.
-
Marineer de in stukken gesneden asperges 2 uur in een deel van de vinaigrette.
-
Was, droog en pluk de slasoorten en schep er wat vinaigrette door.
-
Verdeel de sla over de borden en leg de aspergestukjes op de sla.
-
Snijd met een warm mes dunne plakken van de eendenlever, bestrooi die met
-
peper en zeezout en verdeel ze over de salade.
-