Verwarm de oven voor op 200 graden.
Moussaka
Ingrediƫnten
Instructies
-
Was de aubergines en snijdt ze in dikke plakken.
-
Bestrooi de plakken met zout.
-
Verhit de olijfolie en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin.
-
Snipper ondertussen de ui.
-
Haal de plakken uit de pan.
-
Fruit nu de ui.
-
Voeg het gehakt toe en bak deze met de knoflook rul.
-
Breng het geheel op smaak met zout, peper en een snufje kaneelpoeder.
-
Voeg het blik tomatenblokjes toe en bak deze 5 minuten mee.
-
Voeg vervolgens de witte wijn toe.
-
Laat het vocht in ca. 15 minuten op een laag vuur inkoken.
-
Was en hak de takjes peterselie.
-
Roer de peterselie door het gehaktmengsel en breng het verder op smaak met zout en peper.
-
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
-
Maak lagen van de aubergine en het gehaktmengsel. Begin en eindig met de aubergine.
-
Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de verpakking en schenk deze over het mengsel.
-
Bestrooi de saus met geraspte kaas en bak de moussaka midden in de oven in ca. 30 minuten gaar.
-