Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees rondom aan en neem het vlees uit de pan.
-
Pel de sjalotjes en het teentje knoflook en halveer ze.
-
Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes.
-
Los het blokje rundvleesbouillon op in 250 ml heet water.
-
Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak ze samen met de sjalotjes, tijm, de winterpeen en de knoflook in het achtergebleven bakvet.
-
Leg het vlees weer terug in de pan, strooi er 2 volle eetlepels bloem over en bak deze al roerend ca. 2 minuten mee.
-
Verwarm de rode wijn en schenk deze over het vlees en voeg 2 kruidnagels en de runderbouillon toe, totdat het vlees net onder staat.
-
Laat het vlees afgedekt op een laag vuur ca. 2 uur stoven.
-
Veeg de champignons schoon.
-
Bak voor het einde van de stooftijd de champignons op een hoog vuur ca. 4 minuten in 2 eetlepels olijfolie en schep ze bij het vlees.
-
Verwijder de kruidnagels en de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.
-