Lamssoep met aubergine en paprika

Tahinacrème

  • Maal 50 gr blanke amandelen op de fijne rasp van de foodprocessor of in een amandelmolen.
  • Pers 1 teen knoflook uit en meng dit met het sap van 1 citroen, de gemalen amandelen, 1 dl tahinepasta), 1 mespunt gemalen kummel en 1 theelepel suiker.
  • Bestrijk de pitabroodjes hiermee.

    Lamssoep met aubergine en paprika

    Niveau: Gemiddeld

    Ingrediƫnten

    Instructies

    1. Voeg de uien, de knoflook, de kardemom, de kaneel en de kurkuma toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.

    2. Voeg de lamsfond en 1 liter water toe en breng alles aan de kook.

    3. Laat de soep met het deksel op de pan ± 45 minuten zachtjes doorkoken.

    4. Voeg dan de aubergine, de tomaten, de paprika's en de pruimen toe en laat

    5. de soep nog ± 10 minuten zachtjes koken.

    6. Voeg de bonen toe en laat de soep door en door warm worden.

    7. Breng de soep op smaak met zout en peper en Strooi de peterselie en de munt erover.

    8. Serveer de soep met pitabroodjes en tahinacrème.

    Notes

    Tahinacrème
  • Maal 50 gr blanke amandelen op de fijne rasp van de foodprocessor of in een amandelmolen.
  • Pers 1 teen knoflook uit en meng dit met het sap van 1 citroen, de gemalen amandelen, 1 dl tahinepasta), 1 mespunt gemalen kummel en 1 theelepel suiker.
  • Bestrijk de pitabroodjes hiermee.
  • Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
    Volg ons op Instagram!