Frites of gebakken aardappelen smaken uitstekend bij deze schotel.
Zoetzure kip met pruimen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Was desgewenst de kippeboutjes en droog deze dan met keukenpapier of doek.
-
Roer de basterdsuiker, het kaneelpoeder, cayennepeper en zout naar smaak door de bloem.
-
Bestrijk de boutjes met een kwast met olie en verwarm de rest van de olie.
-
Wentel de boutjes door het bloemmengsel en laat het vlees daarna in de olie niet te snel gaar en rondom mooi van kleur worden.
-
Bewaar de rest van de bloem in een kommetje.
-
Zet de zeef op een kom, laat de pruimen in de zeef goed uitlekken.
-
Roer van de rest van de gekruide bloem en de pruimensiroop uit het blik een glad papje en roer daar het sinaasappelsap en het citroensap of de sherry door.
-
Neem de stukken kip even uit de pan en schenk daar de vloeistof in. Laat die onder goed roeren even koken en doe de stukken kip weer in de pan.
-
Doe de pruimen bij het vlees, leg het deksel op de pan en laat het gerecht stoven tot de pruimen goed warm zijn.
-
Besprenkel de stukken kip vlak voor het opdienen desgewenst met weinig aroma.
-