Pittige lamsvleesschotel
Pittige lamsvleesschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Spoel het lamsvlees af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken.
-
Snijd het vlees in kleine stukjes en kruid ze flink met zout en peper.
-
Verwarm de boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg een beetje zout toe.
-
Voeg het vlees aan de knoflookboter toe en braad het flink aan.
-
Spoel de peperoni af, hak hem fijn en voeg de peperoni toe aan het vlees.
-
Snij de ui, wortel en prei fijn.
-
Voeg het vervolgens toe aan het vlees en braad het even mee.
-
Maak de bouillon en voeg dit toe.
-
Doe het laurierblad, beetje tijm en een beetje rozemarijn erbij en laat alles op een matig vuur in 20-25 minuten gaar worden.
-
Doe de rijst bij het lamsgerecht en kruid het geheel flink met zout, peper en cayennepeper.
-
Roer de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor.
-
Kook de rijst op matig vuur in 20-25 minuten gaar.
-
Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
-
Breng het gerecht zo nodig nog wat meer op smaak wanneer het gaar is.
-
Bestrooi het gerecht met peterselie
-
-