Verwarm de oven voor op 200 graden.
Courgette-tomaatschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de courgette schoon en snijd 'm in kleine blokjes.
-
Pel en snipper de uien en de knoflook.
-
Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.
-
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de blokjes courgette, de ui- en knoflooksnippers en het gehak ca. 5 minuten tot het gehakt rul is.
-
Roer de chilipoeder en zout en peper naar smaak erdoor en schep het gehakt-groentenmengsel in een lage ovenschaal.
-
Leg de stukjes tomaat er op en strooi de kaas erover.
-
Klop de room, de tomatenpurree en de kruiden door elkaar.
-
Schenk het mengsel over het gehakt-groentenmengsel.
-
Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
-