Tip: begin op tijd met de rijst!;Extra nodig: ovenschaal inhoud ca. 2 liter;Oven voorverwarmen op 220 graden
Hawarijst
Ingrediƫnten
Instructies
-
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
-
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
-
Ui pellen en fijnsnipperen.
-
Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
-
Ananasstukjes laten uitlekken. Bewaar 0,5 dl sap!
-
In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
-
Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
-
Voeg het ananassap en enkele eetlepels water toe tot er een smeuge saus ontstaat.
-
Schep de tonijn, paprika, kruiden en rijst erdoor. Breng het op smaak met peper en zout.
-
Ovenschaal invetten.
-
Helft van het rijstmengsel in de schaal scheppen en uitspreiden over de bodem.
-
Helft van de ananas erover verdelen en bestrooien met de helft van de geraspte kaas.
-
Maak nog zo'n laag.
-
Schaal in het midden van de ovenzetten en in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.
-