Rosbief met salami-olijvenjus
Rosbief met salami-olijvenjus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de salami in kleine blokjes.
-
Hak de olijven grof.
-
Dep het vlees met wat keukenpapier droog.
-
Verhit de boter in een braadpan en bak de salamiblokjes 3 minuten op halfhoog vuur.
-
Schep de blokjes vervolgens uit de pan.
-
Bak het vlees rondom bruin in het bakvet.
-
Bestrooi het vlees met peper en zout en leg de salami, ui en olijven er omheen.
-
Schenk de wijn erbij langs de rand van de pan en braad de rosbief met het deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten ros.
-
Laat het vlees buiten de pan afgedekt met aluminiumfolie ca. 15 minuten rusten.
-
Breng het bakvet met 1 dl runderfond aan de kook en roer de aanbaksels los.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat de jus even doorkoken.
-
Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer het met de jus.
-