Andijviestamppot: Hollandse Klassieker op je Bord
Andijviestamppot pinit

Andijviestamppot

Andijviestamppot is een van die gerechten die de essentie van de Nederlandse keuken vangt: eenvoudig, voedzaam, en ongelofelijk bevredigend. De combinatie van aardappelpuree en knapperige andijvie creƫert een huiselijke maaltijd die zowel troost als voeding biedt.

Het maken van andijviestamppot is een eenvoudige onderneming die niet veel tijd in beslag neemt. Het begint met het koken van de aardappelen tot ze zacht zijn, waarna ze worden fijngestampt tot een zachte, romige puree. De verse andijvie wordt erdoor gemengd, waardoor je een mooie balans krijgt tussen het romige van de aardappelen en het knapperige van de groente. Een beetje spek of rookworst toevoegen geeft een heerlijke rokerige toets aan het gerecht, wat de smaak naar een hoger niveau tilt.

Wat ik zo waardeer aan dit gerecht is de nuchterheid ervan. Andijviestamppot is een no-nonsense maaltijd die je vult en tevreden stelt zonder pretentie. Het is het soort comfortfood dat je naar huis brengt, ongeacht waar je bent.

Deze andijviestamppot is ook een geweldige manier om een gezonde dosis groenten binnen te krijgen, waardoor het een goede keuze is voor een gezonde maaltijd die niet inboet aan smaak. Het is de perfecte maaltijd voor koude dagen wanneer je iets wilt dat je van binnenuit opwarmt.

Serveer de andijviestamppot met wat extra rookworst of spekjes aan de kant, en je hebt een traditionele Nederlandse maaltijd die zeker een glimlach op je gezicht zal toveren. Het is een hartverwarmende, heerlijke maaltijd die je doet denken aan de eenvoudige geneugten van het leven.

Andijviestamppot

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een anti-aanbakpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
  3. Roer er de knoflook, de tomatenpuree en 2 dl water door en laat het vlees, met het deksel schuin op de pan, ± 20 minuten stoven.
  4. Stamp de aardappelen met wat kookvocht fijn en roer er de rauwe andijvie, de zure room en wat peper en zout door.
  5. Serveer de stamppot met het vlees en de saus.

Notes

Andijviestamppot 2
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud
[instagram-feed]