Klassieke asperges
Klassieke asperges
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de houtachtige uiteinden ( 2 cm) eraf.
-
Breng de asperges in een ruime pan met koud water, zout en een theelepel suiker aan de kook.
-
Zet vervolgens het vuur laag en laat de asperges 8 tot 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit).
-
Laat de asperges in de gesloten pan nog een minuut of 10 staan om na te garen.
-
Kook intussen de eieren koken (hard)
-
Snijd of knip de peterselie fijn.
-
Laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten.
-
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een schone theedoek even uitlekken.
-
Snijd de eieren in vieren.
-
Schik de asperges op een schaal en garneer met de ham en de eieren.
-
Serveer de boter er apart bij.
-
Zet voor de liefhebbers nootmuskaat op tafel.
-