Lekker milde gevulde tortilla’s met kaas en kip. Verwarm de oven voor op 220 graden. Serveren met sla en een tomatensalade.;Variatietip: bak met de kipblokjes wat spekjes en een klein gesneden paprika mee.
Milde gegratineerde tortillas
Ingrediƫnten
Instructies
-
Tomatensaus:
-
Snipper de ui en bak die glazig in olijfolie.
-
Laat de gebakken ui afkoelen.
-
Snij de tomaten heel klein (het moeten wel stukjes blijven: niet pureren!).
-
Meng de tomaten en de ui.
-
Roer de koreander, citroensap, peper en zout door de tomaat. Laat dit mengsel even staan.
-
Kipvulling:
-
Doe 1/3 van de kaas in een kom.
-
Snipper de ui en meng deze door de kaas
-
Snij de kipfilet in kleine blokjes.
-
Bak de kipfilet snel gaar in een afgesloten pan.
-
Laat de kipfilet afkoelen en meng het daarna door de kaas.
-
Breng het kaasmengsel op smaak met peper en zout.
-
Vul elke tortilla met de tomaat en het kipmengsel.
-
Leg de tortillas in een ingevette ovenschaal.
-
Strooi de rest van de kaas over de tortilla's.
-
Zet de schaal 20 minuten in de oven.
-