Verwarm de oven voor op 175 graden. Serveren met zilvervliesrijst en groene salade.
Chilequile
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
-
Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
-
Pers de knoflook uit boven de ui.
-
Voeg de tomaten, het chilipoeder, de komijn en zout toe en smoor het geheel 5 minuten.
-
Was de Spaanse peper, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in stukjes.
-
Maak het tomatenmengsel op smaak met de Spaanse peper, het citroensap en zout.
-
Schep in een hoge ovenvaste schaal de helft van het tomatenmengsel, daarop tortillachips met daarover de helft van de geraspte kaas. Herhaal dit nogmaals.
-
Laat het gerecht midden in de hete oven in 20 minuten heet worden en de kaas smelten.
-
Roer de zure room door de yoghurt en voeg het paprikapoeder en zout toe. Neem de schaal uit de oven en schenk de roomsaus erover.
-