Verwarm de oven voor op 200 graden.;
Rijstovenschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de rijst in water met de bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
-
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
-
Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.
-
Maak de groente op smaak met peper en zout.
-
Bak het gehakt in een andere pan gaar en rul.
-
Roerbak vervolgens de prei met het gehakt mee gaar.
-
Voeg de gare rijst toe met de tomatenpuree.
-
Maak er met wat water of bouillon, peper, zout en de tijm een smeuge massa van.
-
Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over.
-
Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.
-
Strooi de geraspte kaas er over. Laat het gerecht ongeveer 15 minuten in het midden van de oven lichtbruin kleuren.
-