Varkensrollade met appelstroop en abrikozen
Varkensrollade met appelstroop en abrikozen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Vermeng de appelstroop met de mosterd en kaneel in een kommetje en bestrijk hiermee de rollade.
-
Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade zachtjes rondom aan.
-
Haal het vlees even uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet.
-
Strooi de bloem er over en bak het heel even mee.
-
Doe de abrikozen en wijn in de pan, roer het goed door en laat het aan de kook komen.
-
Leg het vlees terug en laat het geheel met het deksel op de pan nog 40 minuten stoven.
-
Keer de rollade een paar keer om.
-
Controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit! Voeg anders wat water toe.
-
Haal vervolgens het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
-
Maak de saus af door de slagroom toe te voegen. Laat dit aan de kook komen tot er een gebonden saus ontstaat.
-
Snijd de rollade in plakken en server ze met de saus en de abrikozen.
-
Lekker met aardappels of rijst en alle soorten groenten.
-