Verwarm de oven voor op 180 graden.
Lamsbout met kruidige korst
Ingrediƫnten
Instructies
-
De citroen wassen, afdrogen en de schil afraspen. Dan halveren en uitpersen.
-
Wrijf de lamsbout in met het sap.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijven.
-
Breng 1 liter water aan de kook en leg de tomaten er even in. Afgieten en de tomaten laten schrikken.
-
Haal met een puntig mesje de velletjes van het vruchtvlees van de tomaat.
-
Snij de tomaat in grove stukken.
-
Smeer de braadslee in met 2 el olijfolie.
-
Leg de aardappelschijfjes in laagjes en breng ze op smaak met peper en zout.
-
Verdeel 2 el van het bakvet in vlokjes over de aardappels.
-
Leg de stukken tomaat daar er over.
-
Was de peterselie, schud ze droog en hak ze zo fijn mogelijk.
-
Pel de knoflook en hak dit eveneens fijn.
-
Meng dit alles met het paneermeel en de citroenrasp.
-
Roer iets meer dan de helft van dit mengsel met de overgebleven 4 el olie tot een pasta.
-
Meng de rest van het mengsel met de geraspte kaas.
-
Wrijf de lamsbout rondom in met peper en zout.
-
Smeer er vervolgens de peterseliepast op.
-
Leg de lamsbout op de aardappelen en de tomaat en plaats het 5 kwartier in het midden van de oven.
-
Verhoog vervolgens de temperatuur tot 225 graden.
-
Strooi het peterseliekaasmengsel over de lamsbout en de aardappelen.
-
Verdeel de rest van het bakvet er in blokjes overheen.
-
Nog 10 minuten in de oven schuiven en krokant laten worden.
-