Leg de biefstukken op een bord en overgiet ze rijkelijk met de saus, lekker met gebakken aardappeltjes.
Biefstuk op wijze van de chef
Ingrediƫnten
Instructies
-
Bak de champignons in de pan tot ze goed bruin zijn.
-
Doe ondertussen de room, ketchup, mosterd, kaas, port, cayenepeper, peper en zout in een kom en roer de massa tot ze glad is.
-
Leg de champignons in een kom apart.
-
Houd de champignons en sausmassa binnen bereik voor verdere bereiding.
-
Voeg opnieuw een beetje boter toe aan de pan en en laat de pan goed heet worden.
-
Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak de biefstukken.
-
Schroei het vlees ca. 1 min dicht aan elke kant. Zet het vuur iets zachter en bak naar eigen keuze het vlees 5 tot 10 minuten aan elke kant.
-
Als het vlees klaar is, zet het vuur op de laagste stand en voeg de champignons toe aan het vlees.
-
Neem de pan van het vuur en overgiet de pan met de cognac.
-
Flambeer het vlees en de champignons.
-
Haal daarna de biefstukken uit de pan en leg ze op een (verwarmd) bord.
-
Giet dan de champignons en de sausmassa over in een steelpan.
-
Breng al roerend de saus aan de kook en blijf 1 min. roeren in de kokende massa.(heel belangrijk, anders zal de saus niet binden!).
-
Giet de saus over de biefstukken.
-