Extra nodig: keukemachine/staafmixer, aluminiumfolie.
Biefstuk met pesto
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de bosuitjes schoon.
-
Pureer de bosui met de rucola en voeg de balsamico-azijn toe.
-
Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een smeuige pesto. Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak kleine inkepingen in de biestuk en bestrijk het vlees met de pesto. Laat het ca. 30 minuten buiten de koelkast marineren.
-
Pel intussen de sjalotjes.
-
Maak de knoflookteentjes iets los van de bol.
-
Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Vouw het aluminiumfolie dicht.
-
Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk ca. 8 minuten op de barbecue. Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.
-