Lekker met doperwtjes.
Kipragout met rijst
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
-
Doe een halve liter warm water met zout in de pan.
-
Leg de kipfilets in het water en doe de bouillonblokjes erbij. Breng het zonder deksel aan de kook.
-
Laat de kipfilets ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken.
-
Haal vervolgens de kipfilets uit het water en leg ze op een bord.
-
Schep met een pollepel 4 dl van het kookwater in een maatbeker en zet dit even apart. Gooi de rest van het water weg.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
-
Zet de pan weer op het gas en doe de olie er in.
-
Schep de champignons in de pan en bak ze ongeveer 3 minuten.
-
Strooi de bloem erover en roer alles goed doorelkaar.
-
Giet er 4 dl vocht bij en blijf met de garde roeren tot het kookt.
-
Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
-
Doe de blokjes bij de ragout.
-
Voeg peper toe en roer goed.
-
Strooi een beetje peterselie over de ragout.
-
Serveer de rijst en de ragout apart.
-