Konijn met spekjes
Konijn met spekjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd het spek in dobbelsteentjes.
-
Braad de spekjes op een hoog vuur snel aan en laat ze vervolgens zachtjes in het spekvet bruin bakken.
-
De uitgebakken spekje apart leggen.
-
Verdeel het konijn in stukken.
-
Verhit het spekvet en braad het konijn op een een flink vuur bruin.
-
Beweeg het vlees, bestrooi het met de bloem en bevochtig het vlees met de witte wijn en de bouillon.
-
Voeg de champignons, peterselie, bieslook, fijngeneden sjalotjes, knoflook en de kruiden toe.
-
Verwijder de konijnenlever en houd deze apart.
-
Voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Dek het konijn af en laat het op een zacht vuur 1 uur stoven.
-
Voeg vervolgens de olijven toe en laat het nog eens ca. 30 minuten stoven.
-
Maak de konijnenlever fijn en voeg dit aan de saus toe.
-
Bind het geheel met de eierdooiers.
-
Voeg de spekjes toe.
-
Roeren zonder te laten koken!
-
Warm opdoen. Eet smakelijk!
-