Lekker met groene tagliatelle en tomatensalade.
Paddestoelenragot
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voorbereiden:
-
De ui pellen en snipperen.
-
De paprika schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden.
-
De paddestoelen schoonmaken en in reepjes/stukjes snijden.
-
-
Bereiden:
-
In een braadpan 25 g boter verhitten en hierin de ui en de paprika ca. 3 min. zachtjes bakken.
-
De paddestoelen en de Provenaalse kruiden toevoegen en met het deksel schuin op de pan ca. 5 min. zachtjes smoren.
-
Intussen in een andere pan de rest van de boter smelten.
-
De bloem erdoor roeren.
-
Al roerend scheutje voor scheutje de melk toevoegen.
-
Blijven roeren tot een dikke gebonden saus ontstaat.
-
De verse roomkaas en het bouillontablet erboven verbrokkelen. Al roerend laten smelten.
-
Het paddestoelenmengsel erdoor scheppen.
-
Op smaak brengen met zout, peper en sojasaus.
-
De peterselie erover strooien.
-