Verwarm de oven voor op 190 graden.;Extra nodig: grote ovenschaal.; Serveren met gemengde salade. De pannenkoeken zijn machtig. Voor kinderen is 1 gevulde pannenkoek vaak voldoende, voor volwassenen 2.;
Hartige pannenkoeken
Ingrediƫnten
Instructies
-
Meng de tomaat, kip, ui, maskorrels, kwark, kruiden, zout en peper in een ruime schaal.
-
Zeef de bloem en het zout boven een kom.
-
Schenk de losgeklopte eieren in een kuiltje en voeg de helft van de melk toe.
-
Klop met een garde tot een beslag.
-
Voeg al kloppend de rest van de melk toe.
-
Blijf kloppen tot er een soepel beslag ontstaat.
-
Verwarm intussen een koekenpan met olie.
-
Als de pan goed heet is, kan je beginnen met het bakken van de eerste pannenkoek.
-
Keer de pannenkoek om en bak de andere kant.
-
Leg de pannenkoek op een bord.
-
Bak vervolgens de rest van het beslag. Als de pannenkoek wat afgekoeld is, kan je de pannenkoek vast in vieren vouwen.
-
Als alle pannenkoeken gebakken zijn, verdeel je de vulling over de zakjes.
-
Leg de pannenkoekjes in een ovenschaal.
-
Strooi de geraspte kaas erover en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en borrelend heet.
-
Bestrooi voor het serveren de pannenkoeken met peterselie.
-