Verwarm de oven voor op 200 graden!;Extra nodig: lage taartvorm (27 cm doorsnede)
Italiaanse paprika-courgettetaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Ris de kruidenblaadjes van de takjes.
-
Hak vervolgens de kruiden en noten fijn.
-
Snij de boter in blokjes.
-
In een grote kom bloem, zout, gehakte noten, boter, eierdooiers, kruiden en 4-5 el water snel tot een samenhangend deeg mengen.
-
Deeg met de hand doorkneden en tot een bal vormen en in de koelkast ca. 30 minuten laten rusten.
-
Ondertussen courgette wassen en in plakjes schaven.
-
Ui en knoflook pellen en snipperen.
-
Paprika's afgieten en pureren.
-
In wok olie verhitten en ui en knoflook zachtjes fruiten.
-
Paprikapuree en zout en peper naar smaak erdoor roeren en geheel ca. 10 minuten laten pruttelen tot er een heel dikke saus ontstaat.
-
Taartvorm invetten.
-
Deeg in de vorm over de bodem en tegen de wanden dun uitdrukken, overtollig deeg langs de bovenrand wegsnijden.
-
In een kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
-
Paprikasaus en kaas erdoor roeren.
-
In taartvorm laagjes maken van paprikamengsel en courgette. Beginnen en eindigen met paprikapuree.
-
Zet de taart 1 richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
-
Uit de oven minstens 10 minuten laten staan.
-
Warm of koud serveren.
-