Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus
Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
-
Ris boven kopje de rozemarijnnaaldjes van het takje en knip ze fijn.
-
Verwarm drie borden voor.
-
Verhit in een koekenpan de olie.
-
Bak de lamskoteletjes in ca 8 minuten bruin en van binnen rosé,
-
Keer ze halverwege.
-
Bestrooi ze met zout en peper.
-
Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
-
Pel de knoflook en pers ze boven het bakvet uit.
-
Voeg de ui, komkommer en rozemarijn toe en bak ze al omscheppend ca 2 minuten zachtjes.
-
Verkruimel het bouillontablet erboven.
-
Roer in een kopje de maïzena met 1 dl koud water glad.
-
Voeg dit al roerend aan het komkommermengsel toe en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.
-
Breng die op smaak met zout en peper.
-
Leg de lamskoteletjes op twee borden en schep er de saus over.
-
Knip de bieslook erboven fijn.
-
Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.
-