Verwarm de oven voor op 225 graden.
Pizza Margherita
Ingrediƫnten
Instructies
-
Deeg:
-
Meng bloem met zout en gist goed door elkaar.
-
Doe er de melk en de olijfolie door en vervolgens het water.
-
5 minuten goed kneden tot er een elastisch deeg onstaan is.
-
In een schone kom eventueel met wat olijfolie ingesmeerd deeg laten rijzen op warme donkere plaats, bijv. in de oven op 30 graden.
-
Plaats over de kom eventueel een vochtige theedoek.
-
Deeg 1,5 uur laten rijzen.
-
Opnieuw even kneden en dan in pizzapan of iets dergelijks deeg uitrollen tot een dikte van 5 mm, aan de randen iets dikker.
-
Voor de saus ingredinten goed mengen en laag saus op deeg strijken (niet helemaal tot de rand).
-
Olijven er op doen.
-
Pizza in voorverwarmde oven zetten.
-
Na 5 minuten mozarella toevoegen(verkruimeld of in plakjes)
-
Nog 7 minuten bakken.
-
Basilicumblaadjes scheuren en over pizza verdelen.
-