Extra nodig: stuk bakpapier ca. 30 x 30 cm, quichevorm doorsnede ca. 24 cm en een rasp;Oven voorverwarmen op 175 graden!
Citroentaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Meng in een kom bloem, 2 el basterdsuiker en zout.
-
Boter, eierdooier en 1 el water toevoegen en snel tot samenhangende deegbal kneden.
-
Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
-
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
-
Deeguitrollen tot ronde lap, ca. 3 cm. groter dan de quichevorm.
-
Vorm invetten en met deeg bekleden.
-
Bakpapier op deeg leggen en vullen met blindbakvulling.
-
Taartbodem in ca. 15 minuten lichtbruin en stevig bakken.
-
Blindbakvulling en papier verwijderen en taartbodem nog ca. 10 minuten laten bakken.
-
Rasp van 1 schoongeboende citroen de schil.
-
Beide citroenen uitpersen.
-
Klop de eieren in een kom los met 125 gram basterdsuiker.
-
Roer de citroenrasp, citroensap en de slagroom erdoor.
-
Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.
-
Schuif de taart terug in de oven en laat hem in ca. 30 minuten stevig worden.
-
Laten nu de taart afkoelen en strooi er een dikke laag poedersuiker over.
-