; Lekker met aardappels en broccoli of een salade.;
Gebraden kipfilet met spek, uien en champignons
Ingrediƫnten
Instructies
-
In braadpan olie verhitten.
-
Spekblokjes toevoegen en in ca. 10 minuten op laag vuur bakken.
-
Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijdt ze in dunne reepjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
-
Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
-
Doe de boter in de pan en bak de kipfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin.
-
Voeg dan de spekblokjes, uitjes, champignons, paprika, basilicum en tijm aan de kipfilets toe.
-
Pers de knoflook hierboven uit.
-
Nu met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaarbraden. Halverwege de kipfilets keren.
-
Neem vervolgens de kipfilets uit de pan en roer de rode wijn door het achtergebleven spekvet.
-
Laat dit ongeveer een halve minuut koken.
-
Op smaak brengen met peper en zout.
-
Verdeel de kipfilets en de saus over de borden. Bestrooien met peterselie.
-