Groentenstamppot met ei
Groentenstamppot met ei
Ingrediƫnten
Instructies
-
Laat de maïs in een zeef uitlekken.
-
Schil en was de aardappelen en kook ze in een pan met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar.
-
Breng intussen in een andere pan de melk en het groentebouillontablet al roerend aan de kook, voeg de pangroenten toe en laat die in ± 5 minuten gaar worden.
-
Laat ze in een zeef boven een grote pan uitlekken en doe ze over in een schaal.
-
Voeg de boter aan het melkmengsel toe en laat die al roerend smelten.
-
Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
-
Voeg ze aan het melkmengsel toe en klop ze met een mixer tot een luchtige puree.
-
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Roer er de pangroenten en de maïs door en knip de bieslook erboven fijn.
-
Vet een oven schaal in en schep de stamppot erin.
-
Druk met een juslepel 4 kuiltjes in de stamppot en breek in ieder kuiltje een ei.
-
Bestrooi de stamppot met het paneermeel en de geraspte kaas.
-
Laat in het midden van de oven de eieren in ± 25 minuten stollen en de bovenkant mooi goudbruin worden.
-