Bietjesstamppot met bloedworst
Bietjesstamppot met bloedworst
Ingrediƫnten
Instructies
-
Ontvel de bietjes en rasp ze grof.
-
Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
-
Kook de geraspte bietjes de laatste 10 minuten mee.
-
Schil de appel en boor het klokhuis eruit.
-
Snijd 2 plakken van ± 1 cm dik uit het middelste deel van de appel en snijd de rest in stukjes.
-
Wentel de bloedworst door de bloem.
-
Verhit de boter in een grote koekepan en bak de plakken bloedworst en de plakken appel in ± 7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
-
Giet de aardappelen en de bietjes af en stamp ze door elkaar.
-
Roer de stukjes appel, de zilveruitjes en de slasaus erdoor.
-
Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel hem over 2 borden.
-
Leg de plakken appel en de plakken bloedworst erop.
-