Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met schnitzel en groene salade.
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de knolselderij en schil hem in dunne plakken en snij vervolgens de plakken in vieren.
-
Kook de knolselderij in ruim wat met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
-
Laat vervolgens de knolselderij uitlekken.
-
Smelt intussen in een steelpan 4 eetlepels boter.
-
Roer de bloem er door.
-
Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe tot een gladde, dunne saus ontstaat.
-
Verbrokkel de kaas boven de saus terwijl de saus nog iets indikt.
-
Breng de kaassaus op smaak met peper.
-
Vet de ovenschaal in.
-
Laat de aardappelschijfjes uitlekken.
-
Leg de aardappelschijfjes en de knolselderijplakken om en om in de ovenschaal.
-
Giet de kaassaus er over heen.
-
Zet de schotel 15 minuten in het midden van de oven en laat het gaar en goudbruin bakken.
-