Leidse hutspot 1

Week de witte bonen een nacht in water.

  • Breng ze in het weekwater met wat zout aan de kook en voeg het spek en de klapstuk toe.
  • Schrap de wortelen en de pastinaken en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de uien.
  • Voeg dit alles bij de bonen en het vlees en laat de hutspot nog 45-60 minuten zachtjes koken.
  • Let op dat de inhoud niet droog kookt en aanbrandt; voeg zo nodig wat water toe.
  • Neem de stukken vlees uit de hutspot en snijd ze in plakken.
  • Roer de hutspot met een houten lepel door (niet stampen) en kruid met versgemalen peper.
  • Serveer het in plakken gesneden vlees erbij.

    Leidse hutspot 1

    Niveau: Gemiddeld

    Ingrediƫnten

    Instructies

    1. zout
    2. 11/2 kg winterwortelen
    3. 750 gr pastinaken
    4. 500 gr uien
    5. 500 gr mager spek
    6. 500 gr klapstuk

    Notes

    Week de witte bonen een nacht in water.
  • Breng ze in het weekwater met wat zout aan de kook en voeg het spek en de klapstuk toe.
  • Schrap de wortelen en de pastinaken en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de uien.
  • Voeg dit alles bij de bonen en het vlees en laat de hutspot nog 45-60 minuten zachtjes koken.
  • Let op dat de inhoud niet droog kookt en aanbrandt; voeg zo nodig wat water toe.
  • Neem de stukken vlees uit de hutspot en snijd ze in plakken.
  • Roer de hutspot met een houten lepel door (niet stampen) en kruid met versgemalen peper.
  • Serveer het in plakken gesneden vlees erbij.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    [instagram-feed]