Week de witte bonen een nacht in water.
Breng ze in het weekwater met wat zout aan de kook en voeg het spek en de klapstuk toe. Schrap de wortelen en de pastinaken en snijd ze in blokjes. Snipper de uien. Voeg dit alles bij de bonen en het vlees en laat de hutspot nog 45-60 minuten zachtjes koken. Let op dat de inhoud niet droog kookt en aanbrandt; voeg zo nodig wat water toe. Neem de stukken vlees uit de hutspot en snijd ze in plakken. Roer de hutspot met een houten lepel door (niet stampen) en kruid met versgemalen peper. Serveer het in plakken gesneden vlees erbij.
Instructies
-
zout
-
11/2 kg winterwortelen
-
750 gr pastinaken
-
500 gr uien
-
500 gr mager spek
-
500 gr klapstuk
-
Notes
Week de witte bonen een nacht in water. Breng ze in het weekwater met wat zout aan de kook en voeg het spek en de klapstuk toe. Schrap de wortelen en de pastinaken en snijd ze in blokjes. Snipper de uien. Voeg dit alles bij de bonen en het vlees en laat de hutspot nog 45-60 minuten zachtjes koken. Let op dat de inhoud niet droog kookt en aanbrandt; voeg zo nodig wat water toe. Neem de stukken vlees uit de hutspot en snijd ze in plakken. Roer de hutspot met een houten lepel door (niet stampen) en kruid met versgemalen peper. Serveer het in plakken gesneden vlees erbij.
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman