Runderstoofpotje met appeltjes
Runderstoofpotje met appeltjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kruid het vlees met zout en peper.
-
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruin.
-
Voeg de uien en suiker toe en fruit deze op middelhoog vuur ca. 3 minuten mee.
-
Maak ondertussen de runderbouillon.
-
Strooi de bloem over het vlees en verwarm deze ca. 2 minuten op zacht vuur mee.
-
Schenk de bouillon over het vlees.
-
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg deze met de balsamico-azijn aan het vlees toe.
-
Stoof het vlees afgedekt op zacht vuur in ca. 2 uur gaar.
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in (kleine) partjes.
-
Stoof de appelpartjes de laatste 15 minuten met het stoofpotje mee.
-
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit het stoofpotje en breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.
-