Verwarm de oven voor op 200 graden.;Extra nodig: ovenschaal (ingevet).
Koolvis-groenteschotel uit de oven
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in plakken.
-
Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
-
Snijd de courgette in plakken.
-
Snijd de plakken vis in tween.
-
Laat in een pannetje de boter zachtjes smelten.
-
Kook ondertussen water voor het visbouillontablet.
-
Roer de bloem er door heen en laat het ca. 1 minuut zachtjes bakken.
-
Schenk de bouillon er bij en blijf roeren tot de saus gebonden is.
-
Voeg ongeveer een kwart van het zakje geraspte kaas toe.
-
Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
Giet een beetje van de saus in de ovenschaal.
-
Leg achtereenvolgens de aardappel, courgette, vis en de tomaat op elkaar.
-
Giet de saus er over.
-
Strooi de rest van de kaas over het geheel.
-
Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
-