Gebakken lamskoteletjes met romige tomatensaus en knoflook
Gebakken lamskoteletjes met romige tomatensaus en knoflook
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de knoflook en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes.
-
Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
-
Knip de peterselie in een kopje fijn.
-
Bestrooi de koteletjes met zout en peper.
-
Verhit de olie in een koekenpan, bak de knoflook in ± 1 minuut goudbruin en schep hem uit de pan op een bord.
-
Giet de helft van de olie af (wordt niet meer gebruikt).
-
Bak in de rest van de olie de koteletjes in 7-8 minuten gaar; keer ze halverwege.
-
Schep ze uit de pan op een bord.
-
Bak in het bakvet de sjalot, het spek en de rozemarijn ± 3 minuten.
-
Roer er de tomatenpuree door en bak nog ± 1 minuut.
-
Voeg de slagroom toe en laat op hoog vuur in ± 1 minuut tot sausdikte inkoken.
-
Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.
-
Leg de koteletjes in de saus en warm ze nog ± 2 minuten mee.
-
Leg ze op 2 borden en strooi er de gebakken knoflook en de peterselie over.
-