Extra nodig: cocktailprikkers, lage ovenschaal (ca. 20 x 30 cm). Oven voorverwarmen op 175 graden.
Provencaalse kip met courgette en tomaten
Ingrediƫnten
Instructies
-
Laat de kip op kamertemperatuur komen.
-
Schil de citroen (dik tot op het vruchtvlees).
-
Bestrooi de binnenkant van de kip met zout en peper en schep er 2 el olijfolie in. Stop de citroen, de ongepelde) knoflook en de tijm in de buikholte.
-
Maak nu de buikholte dicht met de cocktailprikkers.
-
Leg de kip in een ovenschaal en bestrijk hem rondom met olijfolie en strooi er peper en zout op.
-
Zet de ovenschaal midden in de oven en braad de kip ca. 1 uur. Bedruip de kip regelmatig met het braadvet.
-
Was ondertussen de courgette en halveer de courgette en snij hem in stukken.
-
Leg de courgette na ca. 1 uur rondom de kip en wentel de stukjes door de olie.
-
Laat de ovenschaal nog zo'n 20 minuten in de oven staan.
-
Was de tomaatjes en leg de tomaatjes tussen de kip en de courgette-stukjes.
-
Laat de kip en groenten nog ca. 10 minuten braden.
-
Leg tot slot de olijven tussen de courgette en de tomaatjes en smullen maar!
-