Extra nodig: springvorm of quichevorm (doorsnee 24 cm.
;Verwarm de oven voor op 200 graden. Serveren met frisse tomatensalade.
Aspergetaart met bacon en broccoli
Ingrediƫnten
Instructies
-
Vet de springvorm licht in.
-
Schil de asperges, snijd 2 cm van de onderkant en snijd de asperges in stukken van ongeveer 5 cm.
-
Kook de asperges in 8 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
-
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
Halveer de plakjes bacon.
-
Bekleed de vorm met bladerdeeg. Druk de lapjes goed tegen elkaar aan en prik een paar gaatjes in de deegbodem.
-
Verdeel de asperges en de broccoli over de deegbodem.
-
Leg de plakjes bacon erop en strooi daar de kaas over.
-
Klop de eieren los met de crme frache, peper, zout en kerriepoeder en giet het mengsel over de vulling.
-
Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.
-
Als de bovenkant te donker wordt dan kan deze de laatste 10 minuten worden afgedekt met aluminiumfolie.
-