Verdure al forno
pinit

Heerlijke ovenschotel, eenvoudig te maken maar je moet er wel de tijd voor nemen. Lekker met pasta en een visgerechtje

Verdure al forno

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur 20 minuten Porties: 4

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Halveer de paprika's, verwijder steel, zaadlijsten en zaadjes en snijdt het vruchtvlees in grote stukken.

  2. Snijd de tomaten in kwarten, de courgette in plakken en de uien in 8 stukken.

  3. Verwijder het vliesje en groene kern van de knoflookhelften.

  4. Doe alle groenten en knoflook in een ovenschaal, giet er voldoende olie op om alle groenten net in te vetten, zonder dat ze in een plas olie liggen! Zet de schaal gedurende een uur in het midden van de oven.

  5. Schep de groenten af en toe voorzichtig om.

  6. Strooi vlak voor het einde de oregano over de groenten.

  7. Haal de ovenschaal uit de oven en maak af met zout en vers gemalen peper. Niet eerder zouten, omdat dat vocht onttrekt aan de groenten.

Notes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Heerlijke ovenschotel, eenvoudig te maken maar je moet er wel de tijd voor nemen. Lekker met pasta en een visgerechtje

Keywords: bijgerecht
Volg ons op Instagram!