Gehaktballetjes met roergebakken courgette
Gehaktballetjes met roergebakken courgette
Ingrediƫnten
Instructies
-
Rol gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.
-
Verhit 5 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de balletjes in ca. 20 minuten gaar.
-
Schil en was de aardappels en snijd ze in grove stukken.
-
Kook de aardappels met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaar.
-
Giet de aardappels af en voeg de melk en de boter toe.
-
Zet de pan terug op een laag vuur tot de boter smelt en de melk warm wordt.
-
Stamp de aardappels tot puree en breng op smaak met zout en peper.
-
Was de courgettes en schaaf ze in lange linten met een kaasschaaf en snijd de bosuitjes in schuine stukken.
-
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak de courgette en de bosui in ca. 5 minuten gaar.
-
Bestrooi met zout en peper.
-
Serveer de gehaktballetjes met de puree en groenten.
-